KUCHNIA

Surówka z selera i jabłka z rodzynkami i żurawiną

Moja ulubiona surówka z selera. Po prostu palce lizać 🙂

Składniki:
1/2 kg korzenia selera
2 duże jabłka
30 g suszonej żurawiny
60 g rodzynek sułtańskich
1/2 szklanki poszatkowanej natki pietruszki
2 łyżki miodu płynnego
4 łyżki jogurtu
3 łyżki majonezu
1 pełna łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu

Wykonanie:
Bulwę selera i jabłka umyj i obierz. Zetrzyj w robocie kuchennym lub na tarce z dużymi otworami seler i jabłka. Przełóż do średniej miski, dodaj żurawinę i rodzynki. Wymieszaj.
W małej miseczce połącz jogurt, majonez, miód, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dodaj do selera i wymieszaj do połączenia się składników.
Wyłóż na półmisek i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego ❤

O autorze

Barbara Gotsman

Żona i mama. Z wykształcenia ekonomistka. Amatorka-pasjonatka jeśli chodzi o gotowanie i dekoracje. Uwielbiam przyjmować gości, gotować dla nich. Lubię także wymyślać dekoracje domu, stołu i potraw.
Na Facebooku prowadzę stronę My Style, with Basia

Leave a Reply

%d bloggers like this: