KUCHNIA

Nocna owsianka migdałowa z malinami i brzoskwiniami

Moje zdrowe śniadanie !!! Idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy o poranku nie mają czasu na długotrwałe przygotowywanie śniadania lub lunchu do pracy. Ta owsianka nie wymaga gotowania, zalewamy ją mlekiem migdałowym! Takie szybkie śniadanie jest sycące i dostarcza nam potrzebnej energii na nadchodzący dzień ?

Składniki:
1/2 szklanki płatków owsianych (zwykłych, nie błyskawicznych)
2/3 szklanki mleka migdałowego
1/4 jogurtu greckiego
1 łyżka syropu klonowego lub miodu
1 łyżka nasion chia
1/4 szklanki malin świeżych lub mrożonych
1/4 szklanki brzoskwiń świeżych lub mrożonych

Wykonanie:
W słoiczku lub miseczce wymieszaj razem płatki owsiane, ziarna chia, mleko migdałowe, jogurt, syrop klonowy lub miód. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Następnego dnia podawaj dopełnione owocami brzoskwini i malin.
Smacznego ❤️

O autorze

Barbara Gotsman

Żona i mama. Z wykształcenia ekonomistka. Amatorka-pasjonatka jeśli chodzi o gotowanie i dekoracje. Uwielbiam przyjmować gości, gotować dla nich. Lubię także wymyślać dekoracje domu, stołu i potraw.
Na Facebooku prowadzę stronę My Style, with Basia

Leave a Reply

%d bloggers like this: