Specyfik na płaski brzuch. Tajemniczy smaczny napój to połączenie: wody, cytryny, ogórka, mięty oraz imbiru. Przepis na Sassy water pochodzi od nazwiska Cynthii Sass, autorki, która opracowała książkę „Dieta płaskiego brzucha”. Sassy water możesz pić o każdej porze roku, gdyż składniki, z których się składa dostępne są w sklepie przez cały rok 🙂
Składniki:
2 litry wody
5 cmi świeżego imbiru, starty na małyćh oczkach tarki lub pokrojony w plasterki
1 średni ogórek, pokrojony w cienkie plasterki,
1 cytryna, pokrojona w cienkie plasterki
10 – 12 listków mięty
Wykonanie:
Do dzbanka wlej 2 litry wody, wrzuć pokrojonego w cienkie plasterki ogórka, cytrynę oraz imbir (możesz go zetrzeć na tarce ale woda wówczas nie będzie klarowna tylko lekko mętna). Na koniec wrzuć listki mięty.
Dzbanek przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc, aby smaki mogły zmieszać się razem. Następnego dnia można wypić cały dzban… Najlepiej jest pić małe dawki wody w regularnych odstępach czasu przez cały dzień. Rekomendowane jest jednak pić wodę codziennie rano oraz przed posiłkami i przed snem.
Na Zdrowie ❤
Notatka:
Sassy water można również stosować w formie kuracji. Kuracja napojem odchudzającym trwa miesiąc. W trakcie jej trwania należy zrobić jeden dzień przerwy co 2-7 dni. Po zakończeniu kuracji należy zrobić miesiąc przerwy.
Leave a Reply