Moja ulubiona surówka z selera. Po prostu palce lizać 🙂
Składniki:
1/2 kg korzenia selera
2 duże jabłka
30 g suszonej żurawiny
60 g rodzynek sułtańskich
1/2 szklanki poszatkowanej natki pietruszki
2 łyżki miodu płynnego
4 łyżki jogurtu
3 łyżki majonezu
1 pełna łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu
Wykonanie:
Bulwę selera i jabłka umyj i obierz. Zetrzyj w robocie kuchennym lub na tarce z dużymi otworami seler i jabłka. Przełóż do średniej miski, dodaj żurawinę i rodzynki. Wymieszaj.
W małej miseczce połącz jogurt, majonez, miód, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dodaj do selera i wymieszaj do połączenia się składników.
Wyłóż na półmisek i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego ❤
Leave a Reply