KUCHNIA

Szybka sałatka mojej mamy

W zasadzie do wszystkiego. Pasuje idealnie do obiadu, jako dodatek do kotletów, gulaszu etc. Dobrze smakuje również jako dodatek do pasztetu czy synki.

Składniki:

– 1 duże jabłko

– 4 ogórki kiszone

– 1 średniej wielkości cebula

– 2-4 łyżek śmietany

Wykonanie:

Jabłka myjemy i obieramy. Kroimy w kostę [ należy pamiętać o usunięciu gniazd}]. Następnie ogórki kroimy w kostkę i cebulę obraną – również. Dodajemy trochę soli i pieprzu [bywa , że o tym zapominam]. Mieszamy i dodajemy śmietanę. Ponownie mieszamy. Smacznego!

Foto:<a href=”https://www.flickr.com/photos/kiri_no_hana/9558527893/”>Kirinohana</a> via <a href=”http://foter.com/”>Foter.com</a> / <a href=”http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/”>CC BY</a>

O autorze

Iga Stolar-Łypczak

Żona. Matka. Familistka. Studia UKSW i KID. Założycielka klubu "Karmelowe dzieci". Poza duchowością karmelitańska interesuje się angelologia i nauką o czyśćcu. Wielbicielka kuchni włoskiej, bezglutenowej i własnych wypieków. Uwielbia czytać. Ma słabość do mantylek, kawy, czarnej herbaty i rodzin wielodzietnych.

Leave a Reply

%d bloggers like this: