KUCHNIA

Kukurydza po meksykańsku

Lubicie kukurydzę? Ja bardzo. Tak przygotowana jest przepyszna, uzależniająca. Uwielbiam tak podaną kukurydzę zwłaszcza do potraw z grilla. Cudowny smak sosu jogurtowego z dodatkiem limonki, czosnku, kolendry, chilli i sera feta, mniamm !!

Przepis na 12 porcji.

Składniki:
6 kolb kukurydzy
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka soku z limonki
2 łyżeczki posiekanego czosnku
1/4 łyżeczki soli
80 g sera feta, pokruszony
3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
1 łyżeczka chilli w proszku (może być więcej jeśli lubisz bardziej pikantnie) lub przyprawę Cajun (link na domową przyprawę Cajun poniżej)

Wykonanie:
Ugotuj kolby kukurydzy z 1/2 łyżki soli (około 30 minut).
W średniej miseczce wymieszaj razem majonez, jogurt, sok z limonki, czosnek i sól.
Kolbę kukurydzy przekrój na pół i każdą połówkę ułóż na talerzu, polej sosem jogurtowym, posyp pokruszonym serem feta, posiekaną świeżą kolendrą i chilli w proszku lub przyprawą Cajun.
Smacznego ❤️

Notatka:
Link do przepisu na ” DOMOWA PRZYPRAWA CAJUN ” https://www.facebook.com/siaba777/photos/a.1726679917630513/1726680680963770/

O autorze

Barbara Gotsman

Barbara Gotsman

Żona i mama. Z wykształcenia ekonomistka. Amatorka-pasjonatka jeśli chodzi o gotowanie i dekoracje. Uwielbiam przyjmować gości, gotować dla nich. Lubię także wymyślać dekoracje domu, stołu i potraw.
Na Facebooku prowadzę stronę My Style, with Basia

Leave a Reply

%d bloggers like this: