KUCHNIA

Sałatka z selera naciowego na ciepło

Pyszny seler duszony na maśle z miodem, czosnkiem i koperkiem!

I smacznie i prosto 🙂

Składniki:
6-7 łodyg selera naciowego, pokrojony na 1 cm kawałki
1.5 łyżki miodu płynnego
1 duży ząbek czosnku, starty na małych oczkach tarki
2 łyżki białego octu balsamicznego
1 łyżka posiekanego drobno koperku
2 płaskie łyżki masła
szczypta suszonego chilli w płatkach
szczypta soli

Wykonanie:
Seler umyj i pokrój na około 1 cm kawałki. W rondlu rozpuść masło, wrzuć pokrojony seler i wymieszaj, żeby masło obtoczyło seler. Duś pod przykryciem na małym ogniu 11 minut (od czasu do czasu zamieszaj). Następnie oprósz lekko solą, dodaj czosnek, wymieszaj dokładnie. Posyp płatkami chilli, wlej ocet i miód. Duś seler kolejne 2 minuty. Zdejmij z ognia, wsyp posiekany koperek i wymieszaj. Podawaj na gorąco do mięs i ryb.
Smacznego ❤️

O autorze

Barbara Gotsman

Żona i mama. Z wykształcenia ekonomistka. Amatorka-pasjonatka jeśli chodzi o gotowanie i dekoracje. Uwielbiam przyjmować gości, gotować dla nich. Lubię także wymyślać dekoracje domu, stołu i potraw.
Na Facebooku prowadzę stronę My Style, with Basia

Leave a Reply

%d bloggers like this: