KUCHNIA

Surówka z czerwonej kapusty z porem i gruszką

Prosta, chrupiąca i zdrowa, urozmaici i doda smaku wielu daniom. Warto skusić się na tą surówkę . Ma ona ładny, przyciągający purpurowy kolor i fajny smak i do zrobienia w zaledwie kilka minut 🙂

Składniki:
1/2 główki czerwonej kapusty
1/2 pora, tylko biała część
2 gruszki
3 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu
1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki soku z cytrynay
1.5 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu

Wykonanie:
Zetrzyj w robocie kuchennym lub poszatkuj nożem czerwoną kapustę, por (w półkrążki) i gruszki (w małe plastry). W średniej misce wymieszaj razem warzywa i owoce oraz natkę pietruszki.
W małej misce połącz razem jogurt, majonez, sól, pieprz i sok z cytryny. Dodaj do kapusty, wymieszaj. Podawaj udekorowane natką pietruszki i plasterkami pora.
Smacznego ❤

O autorze

Barbara Gotsman

Żona i mama. Z wykształcenia ekonomistka. Amatorka-pasjonatka jeśli chodzi o gotowanie i dekoracje. Uwielbiam przyjmować gości, gotować dla nich. Lubię także wymyślać dekoracje domu, stołu i potraw.
Na Facebooku prowadzę stronę My Style, with Basia

Leave a Reply

%d bloggers like this: