W zasadzie do wszystkiego. Pasuje idealnie do obiadu, jako dodatek do kotletów, gulaszu etc. Dobrze smakuje również jako dodatek do pasztetu czy synki.
Składniki:
– 1 duże jabłko
– 4 ogórki kiszone
– 1 średniej wielkości cebula
– 2-4 łyżek śmietany
Wykonanie:
Jabłka myjemy i obieramy. Kroimy w kostę [ należy pamiętać o usunięciu gniazd}]. Następnie ogórki kroimy w kostkę i cebulę obraną – również. Dodajemy trochę soli i pieprzu [bywa , że o tym zapominam]. Mieszamy i dodajemy śmietanę. Ponownie mieszamy. Smacznego!
Foto:<a href=”https://www.flickr.com/photos/kiri_no_hana/9558527893/”>Kirinohana</a> via <a href=”http://foter.com/”>Foter.com</a> / <a href=”http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/”>CC BY</a>
Leave a Reply