KUCHNIA

Babeczki z borówkami

3 jajka

1 szklanka cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

2 szklanki mąki pszennej

1 szklanka mąki ziemniaczanej

2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

3/4 szklanki oleju

1/3 szklanki mleka

Jajka, cukier i cukier waniliowy miksować, aż do uzyskania konsystencji prawie białej piany.

Następnie dodawać kolejne składniki, cały czas mieszając.

Na końcu wsypać borówki (lub inne owoce) i wymieszać delikatnie łyżką.

Ciasto przekładać do foremek lub papilotek.

Piec w temperaturze 180 stopni około 30minut.

O autorze

Honorata Baran

Honorata Baran

Żona i mama trójki dzieci. W wolnych chwilach scrapuje i szyje. Lubi piec, gorzej z gotowaniem, ale i z tym sobie radzi :) Szczęśliwa. Z założenia :) Ten typ tak ma :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: