KUCHNIA

Jaglana z marchewką i cukinią

Składniki dla 2 osób:

½ szklanki kaszy jaglanej

1 marchewka

½ cukinii

2 łyżki suszonych owoców Goji

2-4 orzechy włoskie

olej kokosowy lub oliwa z oliwek

sól morska do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj kaszę jaglaną według uznania. Możesz ją wcześniej uprażyć lub dokładnie wypłukać i ugotować w proporcji wody 2:1. Posól po ugotowaniu i skrop olejem lnianym. Wymieszaj.

Marchewkę i cukinię pokrój w małe równe kawałki. Następnie upraż na oleju kokosowym. Dodaj do kaszy wraz z orzechem włoskim i suszonymi owocami Goji. Delikatnie wymieszaj.

Na zdrowie!

O autorze

Marek Zaremba

Marek Zaremba

Dyplomowany dietoterapeuta i specjalista medycyny komórkowej oraz terapeuta I stopnia medycyny św. Hildegardy. Od kilku lat prowadzi warsztaty kulinarne w akademii kulinarnej KULINARE Gotuj Zdrowo oraz praktykę dietoterapii. Kocha gotowanie i wszystko co z nim związane. Pasjonuje się fotografią kulinarną.
Autor książki" Jaglany Detoks" Ponad 336 stron o kaszy jaglanej, zdrowym odżywianiu i tym czego wszyscy jesteśmy spragnieni. Miłości.

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: